Áradás miatt 138 ember halt meg a trópusokon

MTI
2004.05.25. 08:46
Legalább 80-an vesztették életüket az elmúlt napok trópusi esőzései és az áradások következtében a Dominikai Köztársaságban, míg a sziget nyugati felén fekvő Haitin 58-an haltak meg az ítéletidő következtében.

A dominikai hatóságok eddig 76 halottat azonosítottak, de több százra teszik az eltűntek számát. A felhőszakadások nagy károkat okoztak az ország infrastruktúrájának, számos települést elvágtak a külvilágtól az áradások és a földcsuszamlások, sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás - közölte hétfőn a szükségállapotot felügyelő helyi bizottság. A legsúlyosabb a helyzet a haiti határ melletti városban, Jimanban, Independencia tartomány közigazgatási székhelyén, valamint az északnyugati Maria Trinidad tartományban és az ország déli partjainál. A meteorológiai előrejelzések szerint a trópusi esőzés még legalább két napig tart.

Haitiban a fővárostól északkeletre, Fond Vérette-ben 58 embert ölt meg az áradás, ketten eltűntek - közölte a helyi plébános. A hírt más forrásból még nem erősítették meg. A települést szinte rendszeresen elönti a víz minden trópusi eső vagy ciklon után, mivel egy olyan folyó mellett épült, amely egy-egy nagyobb csapadékhullás után többszörösére duzzad.