Ittasan okozott balesetet a buszsofőr

2004.05.27. 06:21
Beismerte a rendőrök előtt ittasságát az a hivatásos buszsofőr, aki kedden késő este okozott balesetet egy menetrendszerinti busszal a Veszprém megyei Kolontáron. A HavariaPress úgy tudja, a harminchárom éves férfi Ajkán szállt fel az utolsó, Budapestről Devecserre tartó járatra. A férfi egy barátjával és egy tizenhat éves lánnyal utazott együtt. A férfi szokás szerint elkísérte a busz vezetőjét annak pusztamiskei lakásáig, ahol átvette a járművet, mivel másnap ő vezette volna a menetrendszerinti járatot.

Társaival már a buszra felszállás előtt is ivott egy sört, majd míg a barátja és a fiatal lány rokonlátogatóba mentek Pusztamiskén, egy kocsmában tovább italozott. Ezek után ült a vezetőülésbe, majd a látogatásból visszatérő ismerőseivel együtt elindultak a busszal hazafelé. Kolontáron azonban egy balkanyarban útpadkára hajtott a járművel, ami ennek következtében felborult. A busz kidöntötte egy lakóház betonkerítését és kitörte az udvaron lévő gázcsapot is. A busz tovább csúszott, végül egy villanyoszlop mellett állt meg. A fiatal lány beszorult a feldőlt buszba, ahonnan csak nehezen sikerült kimenteni, közben nagy mennyiségű gázt is belélegzett.

Az ittasan vezető sofőrt - aki súlyos sérüléseket szenvedett - még az éjszaka megműtötték, társa könnyebb, míg a fiatal lány szintén súlyos sérüléseket szenvedett. Az anyagi kár eléri a húszmillió forintot. A rendőrség eljárást indított a busz vezetője ellen.