Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Megfelelő ütemben halad a felújítási munka az M7-esen

MTI
2004.06.04. 15:20
Az esőzések ellenére megfelelő ütemben halad az M7-es autópálya öt kilométeres szakaszának felújítása Érd közelében - közölte az Állami Autópályakezelő Rt. sajtóreferense pénteken az MTI-vel. A csapadék miatt ugyan fel kellett hagyni az aszfaltozógépnek a munkákkal, ám mivel az éjszakai műszakot is bevezették, a kényszerszünet nem okozott fennakadást, tartják az eredetileg tervezett ütemet - mondta Pásztor Zoltán.

Rámutatott: a tervezett idő előtt, péntek délutánra már lefektették az alsó alapréteget, amelyre majd az aszfaltot terítik. Ez az alsó réteg a legkorszerűbb, úgynevezett modifikált bitumenből - egy különleges műanyag-beton keverékből áll, amely a nagy terhelés esetén is megakadályozza majd az útfelületen a nyomsáv-süllyedést, illetve a repedések kialakulását.

A munkálatok szombaton sem állnak le. A várhatóan a nagy hét végi forgalomra tekintettel vasárnap 14 órától hétfőn reggel 9 óráig megnyitják az autósok előtt a felújítás alatt lévő útszakaszt, s ez idő alatt a félig elkészült felületen haladhatnak majd a járművek. Az Állami Autópályakezelő Rt. közlése szerint főpályán folyó munkálatok befejezésének várható időpontja továbbra is 2004. június 9.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.