Perverz utas miatt sérült a kerékpáros

2004.06.09. 19:42
Egy perverz utas miatt súlyos sérüléseket szenvedett egy kerékpáros asszony Esztergomban. A nem mindennapos baleset kedden késő délután, fél öt körül történt a pilisi város belterületén, a Petőfi úton.

Egy helybéli asszony kerékpárral haladt a Dobogókői út felé, amikor a mellette elhaladó Renault Megane ablakán kinyúlt az anyósülésen ülő utas, és a fenekére csapott. A váratlan inzultustól a biciklis nő felborult, és az úttestre zuhanva súlyos sérüléseket szenvedett.

A gépkocsi vezetője - noha minden valószínűség szerint észlelte a balesetet - segítségnyújtás, sőt megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A sérült nő szerencséjére a mögöttük haladó autós az esetet észlelve megállt, hogy segítséget nyújtson neki.

A segítőkész sofőr azonban a Renault rendszámát már nem tudta megjegyezni, csak annyit tudott megállapítani, hogy a jármű világos, feltehetőleg pezsgőmetál színű volt. A rendőrség nyomozást indított a baleset két vétkese - a perverz utas, illetve a cserbenhagyó sofőr - felkutatása érdekében.