Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Eltemették Diana mamáját

MTI
2004.06.10. 19:36
A brit trónörökös feltűnő távollétében helyezték végső nyugalomra csütörtökön, távoli skóciai otthona mellett Frances Shand Kyddet, a néhai Diana hercegnő - a trónörökös volt felesége - édesanyját, aki a múlt héten hunyt el. A több száz fős gyászoló gyülekezetben a királyi családot a két unoka, az elsőszülött Vilmos herceg - maga is a trón várományosa -, és öccse, Harry képviselte. Nem volt jelen viszont apjuk, Károly walesi herceg, az elhunyt veje. Nem megerősített hírek szerint ennek oka az volt, hogy Frances Shand Kydd maga kérte halála előtt: temetésén csak vérrokonai legyenek ott.

A királyi ház és Diana családja között mindazonáltal a trónörökös feleségének életében sem volt családinak mondható - de még barátinak sem nagyon - a viszony, miután nyilvánosságra kerültek a hercegnővel szembeni igen rideg udvari magatartás részletei. Diana hét évvel ezelőtti halála után pedig gyakorlatilag minden kapcsolat megszakadt az udvar és a Spencer-klán között (Diana és testvérei Frances Shand Kydd második férjének, Peter Spencernek a gyermekei; édesanyjuk első férje vezetéknevét viselte).

A csütörtöki temetésen Charles Spencer gróf, Diana öccse igyekezett kisebbíteni azoknak az értesüléseknek a jelentőségét, amelyek a néhai hercegnő és édesanyja viszályáról szólnak. Spencer szerint bármilyen feszültség volt is köztük, az nem ment túl "anya és lánya tipikus feszültségein".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.