Angol szurkolókkal verekedtek a rendőrök Lisszabonban

MTI
2004.06.13. 10:48
A portugál rendőség kisebb összecsapásba keveredett a labdarúgó Európa-bajnokságra érkezett angol szurkolók egy csoportjával szombat éjszaka Lisszabon belvárosában. Az incidenst követően négy embert tartóztattak le. A vasárnap esti Anglia-Franciaország rangadóra "melegítő" szigetországi drukkerek a Rossio téren okoztak fennakadást, miután alkoholmámoros állapotban beözönlöttek az utcára, s feltartották a forgalmat. A főváros rendfenntartói a lehető leggyorsabban közbeléptek, a legerőszakosabb szurkolókat őrizetbe vették és rövid idő alatt megtisztították az utat.

A Lisszabon belvárosában történtek után nem sokkal angol rajongók másik csoportja egy Szent Antal napi ünnepségről hazafelé tartó busz utasaival csapott össze. Szemtanúk szerint a részeg szurkolók azért kezdték el dobálni a járművet, mert az túl közel haladt el mellettük. A támadásra válaszul az utasok leszálltak és ők is különböző tárgyakat hajítottak a drukkerekhez. Az incidensben szemtanúk szerint egy angol sérült meg.

A rajongók láthatóan nem vették komolyan az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) néhány nappal korábbi fenyegetését, amely szerint, ha rendbontást kezdeményeznek Portugáliában az Eb alatt, akkor kizárják Angliát a tornáról.