Vádmódosítás a rendőrgyilkossági perben

MTI
2004.06.18. 14:29
Az ügyész kiterjesztette a vádat a rendőrgyilkosság miatt bíróság elé állított Engel Zoltán perének pénteki tárgyalásán. Várhatóan egy hét múlva a perbeszédek következnek a Fővárosi Bíróság előtt folyó eljárásban, júliusban pedig ítéletet hirdethetnek.

Az ügyész a tárgyaláson bejelentette, hogy kiterjeszti a vádat. Így a több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolt Engel Zoltánnak immár két rendbeli közokirat-hamisítást és magánlaksértést is a terhére ró az ügyészség azért, mert hamis személyi igazolványt és rendőrigazolványt találtak nála, illetve cselekményének elkövetése előtt órákig egy magánház kertjében tartózkodott.

Engel Zoltán a vádirat szerint tavaly május 13-án éjjel arra készülve, hogy kirabolja a főváros II. kerületében lévő Tabányi-villát, a kert egyik melléképületében órákra elrejtőzött. A rendőrök azonban tudomást szereztek minderről, és rajtaütöttek Engelen, aki a magával vitt hangtompítós pisztollyal halálosan megsebesített egy rendőrt, és rálőtt egy másikra is. A lövöldözés során maga is súlyosan megsebesült, és azóta kerekes székkel közlekedik.

A pénteki tárgyaláson megtekintették a tetthelyen a bűncselekmény után nem sokkal készült videófelvételeket. Látható volt a rendőri helyszínelés, illetve a halottszemle. A nap folyamán zárt tárgyalás keretében ismertetik Engel Zoltánnal azoknak a meg nem nevezett tanúknak a vallomását, akik korábban a bíróság előtt a vádlott távollétében tettek nyilatkozatot. Ezzel várhatóan le is zárul a bizonyítási eljárás, a rendőrgyilkosság ügyében egy hét múlva sor kerülhet a perbeszédekre, július elején pedig az elsőfokú ítélet kihirdetésére.