Halálra verte cellatársát Besztercebányán

2004.06.19. 12:02
Csütörtökön este egy elítélt, aki erőszakos bűncselekményekért került börtönbe, a cella egyik székével halálra verte 51 éves cellatársát Besztercebányán.

Annak ellenére, hogy a foglyok rossz viselkedésük miatt szigorított börtönben voltak, a cellában a bútorok nem voltak a földhöz erősítve. A vizsgálatok szerint a konfliktust egy veszekedés előzte meg, de azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi hogy tudta megölni sokkal erősebb fizikumú cellatársát. Feltételezések szerint az az ágyon feküdt, amikor a felbőszült férfi a vasvázas székkel rátámadt.

A besztercebányai börtön 25 éves történetében ez az első olyan eset, hogy az elítélt megölte társát. Egy szlovákiai napilap értesülései szerint a férfi viselkedésével már korábban is voltak gondok. A börtön vezetése hetekkel ezelőtt már kérte, hogy súlyosbítsanak büntetésén, és magáncellába zárhassák, de a bíró nem döntött az ügyről.

A besztercebányai kerületi bíróság szóvivője szerint a bíró helyesen járt el és nem vonható felelősségre amiatt, hogy túl hosszú ideig tartott az ügy elbírálása. A gyilkosság után a börtönben nem fogadtak el általános szigorító intézkedéseket, csak a gyilkossággal vádolt került magánzárkába. Társa meggyilkolásáért 15 év börtönbüntetést kaphat