Sikeresen választottak szét sziámi ikreket Washingtonban

MTI
2004.06.20. 15:27
Mellkasuknál és hasuknál összenőve született négyhónapos sziámi ikerpárt választott szét sikeresen a hét végén Washington egyik gyermekkórházában egy sebészcsoport.

"A Virginia állambeli Woodbridge-ből származó két ikerkislány műtétje hat órán át tartott, komplikációk nem merültek fel. A két gyermek állapota kritikus, de stabil" - mondták az amerikai fővárosban lévő Children,s Medical Center illetékesei.

A kicsik, Jade és Erin Buckles február 26-án születtek a marylandi Bethesdában. Egyetlen, közös májjal jöttek világra, és bár szívük kettő volt, az egyikük szíve vízszintesen helyezkedett el, ikertestvérének mellkasába beékelődve.

A kislányok műtétjét hónapokon át tartó tervezési időszak előzte meg, és minden az előzetes elképzelések szerint történt - jelentette ki Gary Hartman, az operációt vezető sebész.

Tudjuk, hogy még korántsem vagyunk túl a veszélyeken, de mindenesetre megnyugtató, hogy a szétválasztó műtét, a jelek szerint nagyon jól sikerült - mondták a kicsik szülei, Kevin és Melissa Buckles.