Kenderültetvény a Rába partján a nádasban

MTI
2004.06.23. 15:45
A Rába partján, egy nádas közepén termesztett indiai kendert egy szentgotthárdi férfi. A kábítószer-termelőt őrizetbe vették - tájékoztatta az MTI-t szerdán a rendőrség. "A járőrök Körmenden egy autóbusz-pályaudvaron kedden igazoltatták a fiatalembert, akit korábban már több alkalommal vontak eljárás alá kábítószerrel való visszaélés miatt" - közölte Szalai Ferenc százados, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A fiatalember sporttáskájából 18 darab indiai kender palánta került elő. "A férfit a rendőrök előállították, egy gyorsteszt segítségével pedig megállapították, hogy szervezete tartalmazza a marihuána hatóanyagát" - mondta.

Szalai Ferenc a további részleteket ismertetve elmondta azt is: a rendőrök házkutatást tartottak a fiatalember zalaegerszegi albérletében, ahol egy beépített szekrényben 188 darab palántát találtak.

"Ezt követően a rendőrök felkutatták Szentgotthárd külterületén a Rába partján a férfi ültetvényét, mely egy ember magasságú nádas közepén, kiskertszerűen volt kialakítva. Az ültetvényen már ott voltak a kiültetésre előkészített palánták és a kert kialakításához használt szerszámok" - mondta. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és javasolták előzetes letartóztatását.