Az osztrák és a német rendőrök is kihallgatnák Fourniret-t

MTI
2004.07.09. 18:01
A német és az osztrák hatóságok is jelezték pénteken, hogy ki akarják hallgatni a többrendbeli gyilkossággal és nemi erőszakkal gyanúsított Michel Fourniret-t. A hatóságok azt szeretnék tisztázni, hogy a Belgiumban fogva tartott és francia, valamint belga területen elkövetett bűncselekményekkel gyanúsított 62 éves francia állampolgár összefüggésbe hozható-e Németország, illetve Ausztria területén elkövetett, eddig felderítetlen bűncselekményekkel.

Az osztrák nyomozóhatóságok az 1998 márciusában Bécsben eltűnt Natascha Kampusch ügyében szeretnék kihallgatni Fourniret-t. A hatóság arra kíváncsi, hol tartózkodott Fourniret a kis Natascha eltűnésének idején. Figyelmét az irányította Fourniret-ra, hogy az akkor 10 éves kislányt egy másik gyerek annak idején egy fehér furgonba látta beszállni - ilyen gépkocsija van Fourniret-nek is.

A Fourniret ügyében illetékes belga hatóságok megoldatlan német bűnügyek aktáit is megkapták. A német szövetségi nyomozóhivatal szóvivője szintén hangsúlyozta, hogy egy bűnténnyel sem gyanúsítják a Fourniret-t, mindazonáltal újra elővettek a belga, illetve a francia határ közelében elkövetett bűnügyeket.

Az Ardennek szörnyeként is emlegetett Fourniret eddig kilenc, Franciaországban illetve Belgiumban elkövetett gyilkosságot ismert be. A hatóságok továbbra is feltételezik, hogy még több gyilkosság szárad a lelkén.