Tagadta a zsarolást a volt csongrádi rendőrnyomozó

MTI
2004.07.13. 16:35
Tagadta bűnösségét a Budai Központi Kerületi Bíróságon kedden megkezdődött perben Kumbor Tibor volt csongrádi rendőrnyomozó, akit öt társával együtt zsarolással vádol az ügyészség. Kumbor Tibor elsőrendű vádlottat, volt rendőr alezredest bűnszövetségben és hivatalos személyként folytatólagosan társtettesként elkövetett zsarolással vádolják.

A vád szerint a volt alezredes öt társával több embert üzleti ügyeivel, családjával zsarolt meg. A sértetteket folyamatosan fenyegették, nyomás alatt tartották, és mintegy 110-130 millió forintot csaltak ki tőlük részletekben. Kumbor Tibor védője a tárgyaláson a nyomozást végző ügyész kihallgatását kérte.

A vádlott vallomásában azzal érvelt, hogy a sértettek közül többeket nem is ismer, soha nem találkozott velük, soha nem beszélt velük telefonon, így büntetőjogi felelősségét sem ismerheti el. Véleménye szerint a sértettek összebeszéltek, hiszen állításuk szerint 2001-től ugyan zsarolták őket, de ennek ellenére csak 2003 februárjában tettek feljelentést. A per szeptember végén folytatódik.