Habzás miatt elzárták a Gellért-hegyi vízesést

MTI
2004.07.17. 20:56
Feltehetően a beleöntött mosószertől habzott a Gellért-hegy lábánál a Duna felőli oldalon lévő vízesés szombat este, a takarításhoz a vízesést elzárják egy időre - tájékoztatta Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője az MTI-t.

"Tizennyolc órakor kaptuk a jelzést a rendőrségtől, hogy óriási habzás tapasztalható a Gellért-hegyi vízesésnél. Kivonultunk és mosó kocsikkal letakarítottuk a területet" - mondta az MTI-nek Szegedi Péter.

Hozzátette: a vízesést üzemeltető Fővárosi Kertészeti Rt. munkatársa arról tájékoztatta, rövidesen elzárják a vízesést, hogy könnyebb legyen kitisztítani a medencében leülepedett idegen anyagot. Szegedi Péternek nincs tudomása arról, hogy veszélyes, mérgező anyagokat öntöttek volna a vízesésbe.

A polgári védelem helyszínre kivonult munkatársai fehér port találtak a vízesés felső szakaszán, az ismeretlen személyek feltehetően mosóport öntöttek a vízbe - tette hozzá Szegedi Péter. A köztisztasági vállalat szóvivője hozzátette: amíg tisztították az utat, a rendőrök irányították a forgalmat.