Judit
3 °C
6 °C

Erdőtüzek fenyegetnek több kaliforniai várost

MTI
2004.07.18. 22:40
A szerencsés széljárásnak és egy kevés esőnek köszönhetően a tűzoltóknak vasárnap sikerült megfékezniük egy jelentős kaliforniai és egy nevadai bozóttüzet, viszont Kalifornia más részein újabbak keletkeznek, és fenyegetik a településeket - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió.

A Los Angelestől mintegy 50 kilométerre fenyőerdőt pusztító, 65 négyzetkilométer kiterjedésű tűz 70 százalékát, a nevadai Carson City közelében 30 négyzetkilométeren pusztító bozóttűznek pedig a 85 százalékát sikerült eloltani - mondták el a tűzoltók, akik mindkét helyen 2000 fővel vesznek részt az oltásban.

Viszont más helyeken, a Los Angelestől keletre található Hemet város és az északnyugatra lévő Santa Clarita közelében 13, illetve 7 négyzetkilométeren terjed a tűz. Az oltásban 750, illetve 1000 tűzoltó vesz részt.

"Az utóbbi nyolc napban majdnem mindennap keletkezett tűz a szövetségi állam déli részén, és az embereink kezdenek elfáradni" - mondta el Rick Vogt tűzoltóparancsnok.

Hemet közelében 2000 embernek kellett elhagynia otthonát, Santa Claritánál pedig mintegy 300-nak. Több közutat lezártak, köztük fontosabbakat is.

Vasárnap reggelre a nevadai tűzvészben összesen 46 épület semmisült meg, köztük 15 lakóház. A Carson City melletti lángokat 1300 tűzoltó oltotta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.