Vak szemtanú egy moszkvai darabolós gyilkosságban

MTI
2004.07.25. 12:13
Szerelemféltésből ölte meg vetélytársát egy moszkvai illetőségű férfi, aki először egy konyhakéssel leszúrta, majd baltával feldarabolta áldozatát, a maradványokat pedig egy lakótelepi ház szemeteskonténerébe dobta, ahol a kukások bukkantak rá a holttestre.

A nyomozás során a gyanú a ház egyik lakójára, egy harmincéves nőre és büntetett előéletű élettársára terelődött. Mint kiderült, a 36 éves gyilkos, aki most töltötte le kettős emberölésért kiszabott büntetését, szabadulása után ismerkedett meg a szintén börtönviselt, 53 éves áldozattal. A börtönélmények mellett a vodka szeretete is összehozta őket, így egykettőre összebarátkoztak, és gyakran iszogattak együtt.

A bűntett estéjén a két börtönviselt a gyilkos élettársával együtt, hármasban meglátogatta a ház egyik lakóját. Poharazgatás közben azonban a barátok összeszólalkoztak a fiatal nő miatt. A gyilkos féltékenységi rohamában felkapta az asztalon heverő konyhakést, és villámgyorsan végzett barátjával, s hogy eltüntesse a nyomokat, a holttestet feldarabolta, a maradványokat pedig egy zsákban a szemétbe dobta.

A "szemtanú", a lakás tulajdonosnője, akinek jelenlétében történt a gyilkosság, nem tanúskodhat, mivel teljesen vak.