Özönvízszerű eső Hajdú-Bihar megyében

MTI
2004.07.27. 00:37
Özönvízszerű eső zúdult hétfőn Hajdú-Bihar megye több településére, ami miatt a tűzoltóknak a késő éjszakai órákig 79 esetben kellett kivonulniuk segítségnyújtásra - tájékoztatta az MTI-t a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Elmondása szerint Debrecenben, Hajdúhadházon és Hajdúnánáson okozta a legtöbb gondot a lezúduló víztömeg, ahol fákat kellett eltávolítaniuk, illetve elöntött pincékből, szuterénekből, aluljárókból kellett a vizet kiszivattyúzni.

"Hajdúnánáson egy három emeletes épület tetőzete beázott, s vélhetően rövidzárlat miatt tűz keletkezett a harmadik emeleti lakás egyik szobájában. A kivonuló tűzoltók a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt" - tette hozzá a nevét nem közlő ügyeletvezető.

A mentők ügyeletese arról számolt be, hogy Debrecenben, az István úton a hömpölygő vízben elakadt egy mentőautó.

"Az alámosott területen besüllyedt kerekű mentőautót a tűzoltók emelték ki, a kocsiban öten tartózkodtak, szerencsére személyi sérülés nem történt" - tette hozzá Csőke Lajos.

Hajdúhadházon számos utcát és mintegy félszáz családi házat öntött el a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz. Béres László, a település polgármestere első fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el hétfőn este a hajdúvárosban. A védelmi munkálatokat éjszaka is folytatják.