Önként jelentkezett a megszökött veszélyeztetett terhes nő

MTI
2004.07.30. 18:22
Önként jelentkezett egy nappal a szökése után a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján az a lopásért elítélt veszélyeztetett terhes nő, aki azután szökött meg a klinikáról, hogy felügyelője odabilincselte ágyához - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel. A lopás miatt egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt nőt kedden szállították veszélyeztetett terhessége miatt a klinikára.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) korábbi közleménye szerint szerdán délelőtt a fogva tartott nőt felügyelője odabilincselte az ágyvashoz és szolgálati célból elhagyta a kórtermet. Ezalatt az elítélt a bilincsből kiszabadította magát és megszökött.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozást rendelt el a 33 éves elítélt szökése ügyében. A nyomozócsoport feltérképezte az elítélt személyi kapcsolatait, valamint korábbi bűntársainak tartózkodási helyeit, s azokat folyamatos ellenőrzés alá vonta. A rendőrség közlése szerint a veszélyeztetett terhes nő az enyhébb büntetés érdekében csütörtökön délután önként jelentkezett szökése helyszínén.