Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Brigitte Bardot levelet írt Putyinnak

MTI
2004.08.05. 14:34
Egy súlyos ítélettel fenyegetett orosz állatorvos védelmében írt levelet Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz Brigitte Bardot, az egykori filmcsillag és mindmáig aktív állatvédő. A franciák "nemzeti BB-je" januárban fordult először az orosz elnökhöz, akkor az érzéstelenítés nélkül műtött kutyák, macskák és más háziállatok védelmében, miután a kábítószer-ellenes harcot irányító állami bizottság megtiltotta, hogy állatok érzéstelenítésére használják a ketamin nevű, erre a célra egyedül rendelkezésre álló szert.

Az új levélben a színésznő Alekszandr Duka állatorvos védelmére kelt, aki a tilalom ellenére ketamint alkalmazott állatokon végrehajtott műtéteknél és akit ezért az augusztus 10-ére kitűzött bírósági tárgyaláson - a színésznő értesülései szerint - akár 15 évi börtönbüntetésre is ítélhetnek. "Ez nevetséges, aránytalan és igazságtalan büntetés lenne, ezért Önhöz fordulok annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás hozzon példás kegyelmi döntést és egyszer s mindenkorra vessen véget ezeknek a siralmas ítéleteknek, amelyek joggal háborítják fel a közvéleményt és engem is felkavarnak, mert mélységes tiszteletet érzek az Ön országa iránt" - írja Brigitte Bardot Putyinnak elküldött új levelében.

A színésznő arra kéri az elnököt, segítsen azokon az állatorvosokon, akiket igazságtalanul üldöznek pusztán azért, mert nem voltak hajlandók szenvedésre kárhoztatni az általuk megműtött állatokat.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!