Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Prágai iskolák elleni merényletekkel fenyegetőzött egy ismeretlen

MTI
2004.08.06. 19:42
Prágai iskolák elleni terrorcselekmény végrehajtásával fenyegetőzött egy ismeretlen személy az egyik cseh internet-szolgáltatónak küldött elektronikus levélben, a rendőrség azonban nem tekinti megalapozott fenyegetésnek az irományt.

Mint az iDnes cseh internet-szolgáltató pénteken bejelentette, a fenyegetést tartalmazó e-mailt csütörtök este kapta egy csehországi elektronikus levélcímről. A rendőrséget már tájékoztatták a történtekről. A levelet "Joe" névvel jegyző szerző azzal fenyegetőzött, hogy "fejlett vegyi, mikrobiológiai és tömegpusztító fegyverekkel" támadást követnek a prágai iskolák ellen, s a merényletben robbanóanyagot is felhasználnak majd.

A cseh rendőrség a jelek szerint nem tekinti megalapozott fenyegetésnek a levelet. Zdenek Zelenka rendőrségi tisztségviselő legalábbis a iDnesnek megjegyezte, hogy a terroristák rendszerint nem közlik előre, hogy hol, mikor és milyen módon hajtanak végre támadást. "Úgy tűnik, hogy a levél valami firkász gazdag fantáziájának a terméke" - mondta, hozzátéve, hogy az eddigi hasonló esetek is mindig üres fenyegetésnek bizonyultak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.