Foglyok szabaították ki a smasszerokat

MTI
2004.08.15. 18:56
Rabok segítettek kiszabadítani azokat a börtönőröket, akiket négy fogoly ejtett túszul, majd négy óra hosszat fogva tartott egy virginiai börtönben - jelentette hivatalos forrásokra hivatkozva az amerikai hírügynökség.

Két börtönőr - egyikük 25, másikuk 70 éves - könnyebb sérüléseket és zúzódásokat szenvedett, amikor túszul ejtették őket a rabok a Charlottesville-Albemarle Körzeti Börtönben. A foglárok nevét nem hozták nyilvánosságra. A 70 éves börtönőrt napi rutinellenőrzése során kapták el a bűnözők, a fiatalabbat pedig akkor, amikor társa keresésére indult - mondta Ronald Matthews ezredes, a börtön igazgatója. A négy mindenre elszánt börtöntöltelék egy cellában tartotta fogva őreit, miközben sikertelenül kísérelte meg a szökést egy felfeszített ablakon keresztül.

Az albemarlei rendőrség tárgyalást kezdett a túszejtőkkel, akik egy óra múlva elengedték az idősebbik őrt, mivel az orvosi ápolásra szorult. A fiatalabbikat azután engedték szabadon, hogy hat másik rab egy szomszédos cellából elkapta és elfogta a négy szökni készülő fogoly egyikét.

"Csupán nekik köszönhető, hogy a dolog szerencsés véget ért" - vélte Matthews, és hozzáfűzte: "Lépéseket fogunk tenni az érdekükben." A fiatalabbik foglárt megvizsgálták, majd kiengedték arról a virginiai klinikáról, ahol idősebb kollégáját orvosi megfigyelés alatt tartják. A négy túszejtő ellen szökési kísérlet, emberrablás és hatósági közeg elleni erőszak címén emelnek vádat. (Panoráma)