Robbanás egy szolnoki festéküzemben

MTI
2004.08.18. 15:12
Robbanás és tűz volt Szolnokon egy festékkeverő üzemben szerdán, személyi sérülés nem történt. A baleset a Holland Colours Hungária Kft. szolnoki üzemének festékkeverő részlegében történt, a tűzoltók 22 perc alatt eloltották a lángokat, senki nem sérült meg.

A tűzoltók 3-as, kiemelt fokozatúnak minősítették az esetet, és az oltáshoz a helyszínre érkezett a szolnoki műszaki mentőbázis vegyimentesítő szerkocsija, valamint a katasztrófavédelmi igazgatóság veszélyfelderítő csoportja. A festékkeverő üzemben, ahol PVC és festék színezéshez használt ólom-kromát égett, a lángokat eloltották és a vízsugarak hatására az anyag bemosódott egy zárt csatornába, így a környezet nem károsodott.

A károk felmérése megkezdődött, annyi máris látható, hogy a festékkeverő mintegy 100 négyzetméteres alapterületű belső területe kiégett, a robbanás következtében pedig az üvegablakok kitörtek, illetve egy helyen megsérült az épület betonfala. A helyszínelés még tart, a robbanás és a tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják.