Tolna megyében 14 ház rongálódott meg a vihar miat

MTI
2004.08.22. 16:40
A Tolna megyei Tevelen tizennégy lakóépület teteje rongálódott meg a vihar miatt szombaton este - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófa-védelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap.

A szóvivő elmondta: az épületek közül kettő súlyosan rongálódott meg, négy háznál a kár 50-70 százalékos, a többinél pedig 5-10 négyzetméteren sérült a tető.

"Személyi sérülés nem történt" - mondta Dobson Tibor. A tűzoltók az ingatlantulajdonosokkal együtt elvégezték a legszükségesebb kármentesítő feladatokat.

Héri Lászlóné, Tevel polgármestere az MTI-nek vasárnap délután elmondta: a vihar okozta kár több tízmillió forintra tehető, bár pontos felmérése még folyamatban van.

A polgármester tájékoztatása szerint vasárnap délután az ácsok már az utolsó megrongált tetőt javították, így, "ha átmenetileg is, de estére minden házon lesz födél". Hozzátette: összefogott a település és a környékről is több mint százan jöttek segíteni. Sok helyről hoztak cserepet, így tudták pótolni legtöbb helyen a hiányt, ahol nem lehetett, ott fóliával borították a házakat.

Héri Lászlóné elmondta: egy épület kivételével mindegyikbe visszaköltözhetnek a lakók, akik az elmúlt éjszakára ismerősöknél, rokonoknál húzták meg magukat.