Tizenhat idős embert ölt meg a német "Fekete angyal"

MTI
2004.09.02. 18:26
Stefan L. német kórházi ápoló 16 idős embert segített át injekciókkal a túlvilágra, mert mint közölte: nem bírta nézni pusztulásukat. A 25 éves férfit július végén vették őrizetbe, miután munkahelyén, a sonthofeni kórházban a személyzet gyógyszerlopásokat fedezett fel. Stefan L. lakásának átkutatása során a rendőrség üres ampullákat talált. Az ápoló nyugtató szerekből és izomlazító gyógyszerekből keverte ki az idős embereknek szánt halálos adagokat.

Stefan L. először csak tíz ember megölését vallotta be, a vizsgálati fogság idején még kettőét, majd legutóbb további négy ember elpusztítását ismerte be - közölte csütörtökön az államügyészség. A kihallgatások során azonban 81 halálesettel szembesítették a fiatalembert, aki a múlt év elején kezdett el dolgozni a sonthofeni kórház belgyógyászati osztályán. A hivatalos szervek 42 holttest exhumálását rendelték el, mert fennáll a gyanú, hogy még több ember halála szárad Stefan L. lelkén.

A fiatalembert emberöléssel vádolják, s amennyiben a minősítést gyilkosságra változtatnák, a bűnüldözőknek Németország háború utáni legsúlyosabb sorozatgyilkosságával lenne dolguk.