Őrizetben a brutális apa

2004.09.03. 20:09
Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki olyan erővel szorította meg pár hónapos gyerekét, hogy annak több bordája eltörött. A budai Szent János Kórházból csütörtökön délután jelentették a rendőrségnek, hogy sorozatos bordatöréssel vettek fel egy 4 hónapos csecsemőt. Az orvos elmondta, hogy a kislánynak tizenhat bordája törött el, a súlyos sérülések 1-2 napon belül keletkezhettek. Egy hétnél régebbi sérülésként diagnosztizálta a csecsemő hátán és nyakán látható külsérelmi nyomokat.

A nyomozás kiderítette, hogy a szülők egy átmeneti otthonban laknak, és többször előfordult, hogy a gyerekek jelenlétében verekedtek. Az asszony a kihallgatásán elmondta, hogy a férje rendszeresen bántalmazza őt, és a kislány sérüléseit is a férfi okozta. Ezt beismerte a férj is, de azt állította, hogy a gyerekkel csak játszani akart, és csak azért szorította meg, mert sírni kezdett, és nem észlelte, hogy a csecsemő bordája eltört. Orvoshoz is csak azért vitték a kislányt, mert az előző éjszaka megállás nélkül sírt.

A kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított párt a rendőrségen őrizetbe vették, egyúttal gondoskodtak gyerekeik ideiglenes elhelyezéséről. A rendőrség kezdeményezte a súlyos testi sértéssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.