Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Már száz halottja van az esőzéseknek Kínában

MTI
2004.09.07. 09:12
Százra emelkedett a kínai Szecsuán tartományban pusztító heves esőzések és a nyomukban fellépő áradások, illetve földcsuszamlások halálos áldozatainak száma. A természeti csapásban hetvennégyen tűntek el Kína délnyugati részén, csaknem 9 ezer személy sérült vagy betegedett meg az áradások következtében.

Az öt napja megállás nélkül zuhogó eső kiváltotta sárlavinák, árvizek több mint 20 megyét sújtottak, és hivatalos beszámolók szerint a mostani ítéletidő volt az idén a legpusztítóbb a térségben. A hegyvidéki Kajhszien (Kaixian) körzetében 100 ezer ember maradt biztonsággal fogyasztható ivóvíz nélkül. A körzetben lévő 55 város közül egyet sem kímélt meg az árvíz, amely jelenleg több mint 87 ezer embert vág el a külvilágtól.

Az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint több mint háromezren vesztették el otthonukat, többségüket iskolákban és kormányzati épületekben szállásolták el. A központi kormány 40 millió jüant (3,9 millió eurót) különített el a természeti csapás sújtotta térség számára, ahol az előzetes becslések szerint a károk mértéke mintegy 2,6 milliárd jüanra (257 millió euróra) rúg.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.