Egy vágányon megindult a vonatközlekedés Fényeslitkénél

MTI
2004.09.17. 14:19
Az utasoknak már nem kell autóbusszal utazniuk a szerdai fényeslitkei vonatbaleset által érintett szakaszon, a végleges kármentesítés azonban még napokig eltarthat - közölte Kavalecz Imre, a MÁV Rt. szóvivője pénteken az MTI-vel. Egész éjszaka nagy erőkkel dolgoztak a villamos felsővezeték-rendszer helyreállításán, így délelőtt az egyik vágányon Záhony és Kisvárda között megindulhatott a vasúti közlekedés. A másik vágány helyreállítása még napokig eltarthat.

Csütörtök este elszállították az összes kisiklott vagont a baleset helyszínéről, majd az éjszakai órákban megkezdték a vasúti felsővezeték-rendszer helyreállítását, pótolták az egyik vágány melletti két vezetéktartó oszlopot. A végleges helyreállítás azonban napokig eltarthat.

Fényeslitke vasúti pályaudvarának közelében szerdán reggel siklott ki egy tehervonat hat kocsija, és három sérült tartályvagonból mintegy 150-160 ezer liter világítási petróleum ömlött a szabadba. Még nem tisztázott, hogy pontosan mi okozta a vasúti balesetet, de annyit már megállapítottak, hogy személyi mulasztás nem történt, a baleset a jármű műszaki hibájából következett be.