Előzetes letartóztatásban a rendőrt leszúró férfit

MTI
2004.09.17. 17:58
Elrendelték annak poroszlói férfinak az előzetes letartóztatását, aki mellkason szúrt egy szolgálaton kívüli rendőrt, közölte a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal szóvivője pénteken az MTI-vel. Pénteken kezdeményezték az emberölés kísérletével gyanúsított, őrizetben lévő férfi előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróságnál. A bíróság harminc napra elrendelte az előzetes letartóztatást, mondta Borbély Zoltán.

Az ügyet jól ismerő, neve elhallgatását kérő személy az MTI-nek elmondta: kedden a késő éjszakai órákban Poroszló külterületén álló tanyán az éjjeliőr, aki közepes fokban volt ittas, mellbeszúrt egy rendőr őrmestert. A rendőr súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, de állapotát a miskolci kórházban stabilizálták, és már kihallgatható állapotban van.

Az őrmester azért ment a tanyára, mert egy család megkérte, hogy eltűnt fiukat kutassa fel. A család jelentette fiuk eltűnését a mezőkövesdi rendőrkapitányságon, ahol az őrmester - a család barátja - dolgozott. Az éjjeliőr arra hivatkozott, hogy többen jöttek a bódéjába és arcon ütötték, ezért kényszerült védekezésre.