Auguszta
4 °C
22 °C

Kilencven emberéletet követelt a Jeanne hurrikán Haitin

MTI
2004.09.20. 06:46
Mintegy kilencven emberéletet követelt a Jeanne trópusi vihar Haitin a heves esőzés nyomán fellépő áradások és földcsuszamlások miatt.

Az ítéletidő elsősorban az északi országrészt sújtotta, ahol a pénteken és szombaton lehullt nagy mennyiségű eső következtében kiléptek medrükből a folyók.

Adama Guindo ENSZ-tisztségviselő vasárnap elmondta, hogy az év eleji fegyveres lázadás után a karibi országba vezényelt ENSZ-békefenntartók arról tájékoztatták: mintegy ötven ember vesztette életét Gonaives város térségében az ítéletidőben. A haiti polgári védelem szerint további harminc személy halt meg az ország északnyugati részén, Haiti más vidékeiről pedig tíz másik halálos áldozatról számoltak be. A természeti csapás következtében legalább 380 ember pedig megsérült.

Gérard Latortue ideiglenes haiti miniszterelnök katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánította Gonaives város térségét és azonnali segítséget kért a nemzetközi közösségtől. Gonaives nagy részén vasárnap derékig érő víz állt, a mentőalakulatok nagy nehézségek árán tudták csak kimenekíteni a vészhelyzetbe került embereket.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!