A vendéglők kétharmadánál találtak kifogásolnivalót Győr-Sopronban
Harminchárom üzletben tárolási hiányosság miatt éltek kifogással a fogyasztóvédők. Összességében 300 kilogramm árunál találtak szabálytalanságot. Gyakran előfordul, hogy a készételeket lefagyasztják, illetve ugyanabban a hűtőben együtt tárolják a tejtermékeket, zöldségféléket és húsokat. Az ártájékoztatással sincs minden rendben. Sok helyen a vendéglátóhely bejáratánál csupán a napi ajánlatot vagy a teljes ételkínálatot írják ki a táblára, és megfeledkeznek arról a kötelezettségről, hogy az ártájékoztatót is ki kell függeszteni. Az igazgató kitért arra, hogy az ellenőrzést megelőző próbavásárlásokból kiderült: hellyel-közzel még mindig elmulasztják a számla-, illetve a nyugtaadási kötelezettséget, továbbá kevesebbet mérnek a kelleténél és tévesen számláznak. Gondok vannak a pálinkaféleségek körül is: egyebek között egy soproni és egy bősárkányi vendéglátóhelyen pálinkát rendeltek az ellenőrök, és helyette szeszesitalt szolgáltak fel nekik.