Miklós
-7 °C
2 °C

Vádat emeltek a temerini bűntény miatt

MTI
2004.09.22. 20:24
Vádat emeltek szerdán Újvidéken öt magyar fiatal ellen, akik június végén különös kegyetlenséggel félholtra vertek Temerinben egy szerb férfit. Az újvidéki kerületi bíróság ügyészsége gyilkossági kísérlettel vádolja mindannyiukat. .

A 37 éves áldozatra, az újvidéki Zoran Petrovicra június 26-án hajnalban találtak rá Temerin piacterén. Anyaszült meztelen volt, fejére zsákot húztak, levizelték, végbelébe botot szúrtak. Eltört az állkapcsa, az arccsontja, a halántéka, zúzódások voltak a tarkóján. Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett, megrepedt a vastagbele és a húgyhólyagja, ezért az újvidéki kórházban kétszer is megműtötték.

A brutális bűntény éppen akkor történt, amikor a szerb közvélemény egyre többet kezdett foglalkozni a vajdasági magyarellenes incidensekkel, pontosabban azzal, hogy Budapest jóvoltából nemzetközi szervezetek elé kerülhet "egy nem létező probléma". A temerini bűntény tiltakozóhullámot váltott ki Szerbiában, pártok és civil szervezetek hallatták hangjukat, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa a tartományi parlament emelvényéről ítélte el a bűntényt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.