Rendőrt gázolt a tűzoltó

2004.09.23. 14:41
Egy rendőr életét vesztette, amikor elgázolta egy tűzoltóautó Iklanberény határában. A tragikus baleset csütörtökön késő délelőtt történt a Vas megyei település és a szomszédos Tormásliget között. A csepregi tűzoltókat egy kigyulladt német rendszámú autóhoz riasztották Iklanberény külterületére. Egy tűzoltóautó személyzete már megkezdte az autó oltását, s már a helyszínen tartózkodott a csepregi körzeti megbízott, illetve egy mentőautó is, amikor egy másik, érkező tűzoltóautó a helyszínelőknek csapódott.

A 40 éves körzeti megbízott rendőr már nem tudott félreugrani a tűzoltóautó elől, és a helyszínen életét vesztette. A száguldó jármű letarolta a mentőorvost is, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Súlyosan megsérült a balesetben a mentőautó vezetője, valamint könnyebb sérüléseket szenvedett a német autó tulajdonosa is. A tragédiát az eddigi adatok szerint a tűzoltóautó fékjének meghibásodása okozhatta.

A rendőrség műszaki és orvosszakértők bevonásával kezdte meg a pontos körülmények kivizsgálását. Orbán Péter altábornagy, megyei főkapitány egyúttal kezdeményezte, hogy a rendőrség nyilvánítsa saját halottjának az elhunyt körzeti megbízottat.