Autóbusz ütközött egy csárda falának Körmenden

MTI
2004.10.13. 13:02
Autóbusz és tehergépkocsi ütközött össze egymással szerdán dél körül Körmenden; a balesetben egy ember súlyosan, öten pedig könnyebben megsérültek, tájékoztatta az MTI-t a megyei katasztrófavédelemi ügyelet. "A balesetről 11 óra 25 perckor kaptunk bejelentést, mely szerint az autóbusz az ütközés következtében egy épületbe csapódott" - mondta el Nagy Károly százados, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A tűzoltóknak a műszaki mentésben kellett közreműködniük, szavai szerint ugyanis mire a helyszínre értek, a mentők már ellátták a sérülteket, ezt követően pedig kórházba szállították őket. "Az ütközés a 86-os számú főúton Körmend-hegyalja területén, a Szarvas csárdánál történt, az autóbusz a csárda falának ütközött" - mondta a százados. Az ügyeletes közlése szerint a Vasi Volán Rt. balesetet szenvedett menetrend szerinti autóbuszán a sofőrön kívül csak öten voltak, a busz utasai és vezetője sérültek meg.

Az MTI érdeklődésére a rendőrség annyit közölt, hogy a helyszínen vizsgálják a baleset körülményeit, részleteket később mondanak. A mentők elmondása szerint a sérülteket a körmendi kórházba szállították; a mentők ügyeletese megerősítette, hogy a teherautó vezetője nem sérült meg a balesetben.