Őrizetbe vettek három pénzügyőrt Szabolcsban

MTI
2004.10.21. 15:19
Őrizetbe vett három pénzügyőrt és két magánszemélyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal - mondta Kovács András térségi főügyész az MTI-nek csütörtökön. A nyírségi főügyész az ügyben a jövő hét elejére ígért részletesebb információkat.

Sipos Jenő alezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője csütörtökön közleményt juttatott el az MTI-hez az ügyről: "A Záhonyi Vámhivatal belső vizsgálata alapján, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának közreműködésével, 2004. október 20-án bűnszövetségben, folytatólagosan, nagy értékre elkövetett adócsalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Záhonyi Vámhivatalnál és a Nyíregyházi Regionális Jövedéki Központban szolgálatot teljesítő egy-egy hivatásos állományú tag, valamint egy nyugállományú pénzügyőr ellen".

A büntetőeljárással egyidejűleg az ügyben fegyelmi vizsgálat indult az érintettek szolgálati beosztásukból történő felfüggesztése mellett - áll a közleményben.