Natália
-3 °C
7 °C

Három erős földrengés rázta meg Japánt: ketten meghaltak

MTI
2004.10.23. 14:52
Kapcsolódó cikkek (1)
Három erős földrengés rázta meg szombaton rövid időn belül Japán északnyugati részét, az első jelentések Ojiyában egy ember a kórházban belehalt sérüléseibe, Tokamachiban pedig egy leomló fal zúzott halálra egy 34 éves férfit, többen megsebesültek. A rengések epicentruma, amelyek közül az első közép-európai idő szerint 11 óra előtt néhány perccel következett be, és 6,8-as erősségű volt, Ojiya városa közelében volt, mintegy 20 kilométerre a földfelszín alatt - közölte a japán meteorológiai ügynökség. Ojiya Niigata prefektúrában fekszik, Tokiótól 256 kilométerre északnyugatra.

A második és harmadik rengés az első után 16 percen belül következett be, és 6,2-es, illetve 5,9-es erősségű volt. A három nagy földlökést számos utórengés követte. A hatóságok tudomása szerint többen megsérültek a polcokról leeső tárgyaktól - jelentette az NHK állami rádió. Fennakadások voltak a telefonösszeköttetésben, és az automatikus biztonsági berendezések leállították a legtöbb mozgásban lévő vonatot. Tokióban megremegtek az épületek; a rengések egyes körzetekben olyan erősek voltak, hogy az emberek alig tudtak megállni a lábukon. A meteorológiai ügynökség jelentése szerint nem áll fenn a veszélye cunaminak, vagyis pusztító szökőárnak, amelyet a földrengések szoktak kiváltani.

A földlökések alig néhány nappal azután következtek be, hogy több mint egy évtizede nem tapasztalt súlyosságú tájfun csapott le Japánra, s 77 halottat és több mint egy tucat eltűntet hagyott maga után.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.