Elfogták a vecsési rablás ötödik gyanúsítottját

2009.02.23. 16:21 Módosítva: 2009.02.23. 16:29

Rakamazon elfogták hétfőn a decemberi vecsési rablás ötödik gyanúsítottját, a 27 éves B. Zsoltot, közölte a szabolcs-szatmár-beregi rendőrségi szóvivő. A rakamazi rendőrőrs hét munkatársa kora délután ütött rajta a férfi tartózkodási helyén, egyik hozzátartozója házában, mondta Fülöp Gergely. A százados kiemelte: a villámgyorsan lezajlott akcióban a gyanúsítottnak ideje sem maradt ellenállást tanúsítani. A fiatalembert őrizetbe vették és átadják a Vecsésen történt rablás és emberölés kísérlete miatt nyomozás folytató Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

A vecsési rablótámadás miatt korában már négy férfit őrizetbe vettek. A támadás tavaly december 15-én történt Vecsés egyik családi házában. Szlahó Csaba polgármester másnap úgy nyilatkozott, hogy a bántalmazott férfi a magyar gárda egyik alapító tagja, ezért a rablás mellett nem zárható ki a bűncselekmény politikai indíttatása sem. A rablótámadás során a férfit brutálisan összeverték, majd a házban található értékeket összeszedve távoztak. A megtámadott férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A lapok a rablás másnapján azt írták, hogy a megtámadott férfi súlyos koponyasérüléseket szenvedett. A Magyar Nemzet az áldozat, Szabó Attila nevét közölve azt írta, hogy a vecsési Jobbik és a Magyar Gárda egyik vezető személyiségéről van szó, aki a helyi MIÉP-ben is tevékenykedett, s tagja volt a városi nemzetőr szövetségnek.