Elítélték egy vérengző kutya gazdáját Ukrajnában

2009.03.17. 17:10 Módosítva: 2009.03.17. 17:18

Kilenc év börtönre ítélt a bíróság a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszkban egy férfit, aki a kutyájával halálra maratta haragosát, és életveszélyesen megsebesítette az áldozat barátját. Ez az első eset, hogy az országban börtönbüntetést szabtak ki kutyatámadásért a gazdára.

A tragédiává fajult történet banálisan kezdődött: a későbbi áldozat és a most elítélt férfi feleségei barátnők voltak, de összevesztek és többször egymásnak is estek. Egy alkalommal verekedés közben az egyik nőnek elszakadt az arany nyaklánca. A férj este fogta a sérült ékszert, és barátjával együtt felkereste a másik házaspárt, hogy tisztázza az ügyet. Az udvaron folytatott vita hevében a házigazda kiengedte ketrecéből kaukázusi juhászkutyáját, és a látogatóira uszította az állatot.

A kutya valósággal széttépte gazdája haragosát, és súlyosan megsebesítette annak barátját, akit a mentőknek kellett újraéleszteni. A kutya tulajdonosát a rendőrség őrizetbe vette.

Az ügyben a nyomozás közel egy évig tartott, s noha a vérengző állat gazdája tagadta a felelősségét, a tanúvallomások és a kinológiai szakvélemény alapján a bíróság bűnösnek találta. Annál is inkább, hogy évekkel korábban már egyik szomszédjára is ráuszította a kutyáját, ám akkor a hatóság nem indított ellene bűnvádi eljárás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport