Felmentést kért Tasnádi ügyvédje

2009.03.30. 13:35

Felmentést kért a legsúlyosabb vádak alól Tasnádi Péter ügyvédje a vállalkozó hétfőn folytatódó büntetőperében, amelyben az ügyészség Tasnádit 16 bűncselekménnyel, köztük felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértéssel és emberölés előkészületével vádolja.

Az összesen 14 vádlott ellen indult per a védőbeszédekkel folytatódott hétfőn a Fővárosi Bíróságon.

Tuza Péter ügyvéd védőbeszéde elején hangsúlyozta, fenntartással kell kezelni a védencére, Tasnádi Péterre terhelő vallomásokat tevő, korábban a vállalkozónak dolgozó Agárdi Gábor állításait, akivel az ügyészség vádalkut kötött. Az ügyvéd általában is kifogásolta a vádalku intézményét, mivel szerinte jogállamban elfogadhatatlan az olyan törvényi rendelkezés, amely kizárólag a bűnüldözési érdeket tartja szem előtt.

Az ügyvéd szerint a vádalku a perben a bűncselekmények felbujtásával vádolt Tasnádi Péter személyére köttetett, Agárdi Gábor pedig tudta, hogy a Tasnádi ellen folyó perekben milyen bűncselekményeket nem sikerült az ügyészségnek bebizonyítani. Ezen kívül szerinte más - terhelő vallomásokat tevő - vádlottat is "megérintett a vádalku szele". Az egész ügyre pedig jellemző, hogy sokszor az elvakult gyűlölet jellemezi a tanúk és a vádlottak közötti kapcsolatot - mondta.