Felborult egy japán halászhajó, 12-en eltűntek

2009.04.14. 11:24

Keresőakciót indított kedden Japánban a parti őrség, hogy a nyomára bukkanjanak 12 embernek akik egy halászbárkából estek ki a hánykolódó tengeren. A hajóról 10 további embert környékbeli hajók mentettek meg, a túlőket kórházban ápolják. Az eltűntek felkutatására a japán parti őrség hét hajót és két repülőgépet vetett be. A Daiei Maru No. 11 jelzésű halászhajó a Japán déli részén található Kiushu nevű szigetnél borult a vízbe, mintegy 13 kilométerre Hirado városától.

A 36 méter hosszú és 8 méter széles hajó szeles, viharos időjárásban indult neki a tengernek. Útja előtt a nemzeti meteorológiai szolgálat óránkénti 65 kilométeres szelet és 3 méter magas hullámverést jelzett előre. A helyi halászok elmondása szerint ilyen viharos időben általában még útnak indulnak a tengerre, ezért a csónakot feltehetően egy oldalról érkező nagy hullám boríthatta be a vízbe.

Az eltűntek megtalálására a japán parti őrség hét hajót és két repülőgépet küldött. Keresőakciójukat a japán tengerészet két rombolója és hét további hadihajó segíti. Japán vizein egyébként kedden egy másik incidensben még egy halász tűnt el kedden, amikor csónakja szintén beborult a vízbe a hánykolódó tengeren.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport