Gyerekek raboltak Nyíregyházán

2009.04.22. 12:26

Egy nap alatt kétszer is raboltak azok a gyerekek, akiket kedden fogtak el a rendőrök Nyíregyházán. A gyerekek mobiltelefonokat vettek el szintén gyerek áldozataiktól. A bűncselekményekről a rendőrség értesítette az illetékes gyámhivatalt.

Kedd délután két kutyát sétáltató, 14 éves lányt szólított meg két másik hasonló korú lány és egy fiú. Egyikük kezéből kikapták mobiltelefonját, és elszaladtak. A kirabolt gyerek utánuk ment, mire az egyik támadó bottal megütötte, majd további veréssel is fenyegették. Nem sokkal később ugyanez a három gyerek egy 9 éves kisfiút fenyegetett veréssel, és az ő mobiltelefonját is elvették. A fiú anyja keresni kezdte a rablókat, de amikor meglátta őket, a gyerekek eldobták a telefont és elfutottak, közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság mindkét ügyben csoportos rablás miatt indított eljárást. Két rablót - egy fiút és egy lányt - elfogták, egyikük sem töltötte még be a 14. életévét. Harmadik, hasonló korú társukat még keresik - mondta a szóvivő. A gyerekek által elkövetett bűncselekményekről a rendőrség értesítette a gyámhivatalt.