Pisztolyt fogott a rendőrökre

2009.04.24. 15:58

Egy családi veszekedés miatt a férfi hozzátartozói csütörtökön a késő esti órákban kértek segítséget a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság ügyeletén. A helyszínre érkező járőröket a bejelentők az utcán várták, majd tájékoztatták a rendőröket, hogy a férfinél valószínűleg fegyver van - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök bementek a családi ház udvarára, és felszólították a férfit, hogy jöjjön ki. A 27 esztendős helyi lakos egy fegyvernek látszó tárggyal a kezében jelent meg, ezért a rendőrök felszólították, hogy dobja azt el, különben használni fogják a szolgálati lőfegyverüket. Az erősen ittas férfi többszöri felszólítás után volt csak hajlandó a fegyvernek látszó tárgyat leengedni, ekkor a rendőrök azt kicsavarták a kezéből, majd megbilincselték.

Mint kiderült, a férfinál egy airsoft típusú patronos - lőfegyvernek nem minősülő - pisztoly volt - tette hozzá a szóvivő. A férfit a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, az ügyben a büntetőeljárást a Szegedi Nyomozó Ügyészség folytatja le.