Káoszt okoz a leszakadt hídelem

2009.07.21. 08:22 Módosítva: 2009.07.21. 18:17
Óriási torlódás alakult ki mind az M3-on, mind a környező utakon, miután egy hatalmas hídelem zuhant az autópályára. A rendőrség menekülőutakat keres az autósoknak. A létesítmény vezetője szerint pár hét múlva derül ki, miért történt a baleset.

Feloldották a pályazárat az M3-as autópálya gödöllői csomópontjában kedd délután, ahová korábban egy hídelem zuhant, eltorlaszolva a teljes pályaszakaszt.

Kedd hajnalban nyitották volna meg az éjszaka egy építkezés miatt lezárt autópályát, de ezt egy súlyos baleset megakadályozta. Hajnali 4 óra 45 perckor az M3-M31-es autópálya gödöllői csomópontjában épülő új híd előre gyártott hídgerendáit emelték be, amikor az utolsó darab eltört, ezzel meglazította a már rögzített, mellette lévő gerendát. A sztrádára esett szerkezet miatt a sztrádaszakaszt lezárták, az autósokat mindkét irányban elterelik. Mind az M3-ason, mind a 3-as főúton és a környező mellékutakon nagy torlódás alakult ki.


m3 baleset nagyobb térképen való megjelenítése

A helyszínre megérkezett egy speciális daru, amivel a leszakadt hídelemeket délután három órára elszállították a helyszínről, nem sokkal később újraindították a forgalmat.

Kedd délután tartott sajtótájékoztatóján a Hídépítő Zrt. vezérigazgatója, Fehér László elmondta, ez nem egy rendkívüli művelet volt, hiba viszont bármikor becsúszhat. A létesítmény vezetője, Windisch László elmondta, két éjszaka állt rendelkezésükre a projekt kivitelezéséhez, a balesetet a felfokozott munkatempó miatt személyi mulasztás, de a tartószerkezet hibája is okozhatta. Szerdán indítanak vizsgálatot, és pár hét múlva kiderül majd, mi történt pontosan.

Windisch azt is elmondta, hogy a beruházás összeköltsége ezzel nem nő meg, mert a tartógerendák pótlása az alvállakozót terheli. Éppen ezért nem tudja, mekkora lehet a kár.

A balesetben egy munkás könnyebb sérüléseket szenvedett. A csomópont egyébként zárva volt az átépítés miatt, ezért nem történt súlyosabb baleset.

Többen órákat késtek munkahelyükről a torlódás miatt, de a cég nem számít arra, hogy bárki beperelné őket, hiszen szerintük bármikor előfordulhat ilyesmi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport