Halott nagymamájával élt nyolc hónapig

2009.08.27. 16:26 Módosítva: 2009.08.27. 16:27
Egy félig mumifikálódott nagymamára bukkantak a rendőrök egy pécsi lakásban. A néni elmúlásáról az unokája gondoskodott, amikor egy durva esés után nem hívott hozzá rendőrt, de halála után gondosan betakargatta a paplannal, és a szag sem zavarta.

Nyolc hónapig élt úgy egy pécsi fiatalember, hogy lakásában nyolcvanéves, halott nagyanyja feküdt az egyik ágyon. Az asszony még tavaly decemberben esett el otthonában, és mozgásképtelenné vált. Huszonkét éves unokája, arra hivatkozva, hogy nincsenek jóban a háziorvossal, nem hívott hozzá segítséget. Nagymamáját ágyba rakta és betakarta, azonban a szerető gondoskodás ellenére az idős nő egy hét szenvedés után meghalt.

A férfi ezek után a holttest mellett folytatta életét, még nagymamája nyugdíját is felvette. A mumifikálódó test csak a tavasz beköszöntével kezdte zavarni, a szagokat ugyanis egyre nehezebbé vált légfrissítőkkel elűzni.

A rendőrség véletlenül talált rá a szokatlan családra. Egy körözött személyt kerestek a városrészben, és elmentek a vele kapcsolatban álló asszony lakásához, hogy információt szerezzenek tartózkodási helyéről.. A rendőröknek az unoka nyitott ajtót, aki azt mondta, hogy nagymamája sétálni ment. Ezt a szomszédok azzal cáfolták, hogy a nőt december óta nem látták.

A visszatérő rendőrök a halott nőt paplanok alatt találták meg. Az unoka ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást, arra pedig, hogy pontosan mi is történt a lakásban a boncolás és a szakértői vélemények adhatnak választ.