Elmarad a pécsi lövöldöző csütörtöki kihallgatása

2009.12.02. 17:21

Elmarad a csoporttársa megölésével és további három ember megsebesítésével gyanúsított pécsi lövöldöző csütörtökre tervezett kihallgatása, közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. A szombaton előzetes letartóztatásba helyezett 23 éves fiatalembert szerdán az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították egészségi állapota miatt.

Visegrády Zoltán, a lövöldöző fiatalember ügyvédje korábban azt közölte, védence nincs abban az állapotban, hogy vallomást tegyen, de valószínűsítette, hogy az még ezen a héten megtörténik. Hozzátette, amit védence neki a bűncselekményről, annak indítékáról elmondott, ügyvédi titok. Annyit azonban megjegyzett, hogy egy "irracionális cselekménynél ne keressenek racionális okokat, azok ugyanis nincsenek".

A pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.