Ledarálta egy kólaszállító a szalagkorlátot

2010.02.05. 17:49 Módosítva: 2010.02.05. 20:02

Teljes útzár lépett életbe az M3-as autópálya 35-ös kilométerénél egy péntek délután negyed 5-kor történt baleset miatt. Egy Miskolc felé tartó kólaszállító kamion átszakította a szalagkorlátot, áttért a menetirány szerinti szemközti sávba és egy szemből érkező autóval összeütközött, majd felborult.

Az autót vezető nő könnyű sérülést szenvedett. Munkatársunk jelentése szerint a környék olyan volt mint egy "kólarobbantotta övezet", az autópálya ellentétes irányú sávjait elválasztó szalagkorlát jókora, körülbelül 150 méteres szakaszon gyakorlatilag megszűnt, mindent elborítottak az üdítős palackok. A balesetet szenvedett teherautó úgy nézett ki, mint egy széthasadt papírdoboz.

Az autósokat a rendőrség leterelte az autópályáról, a Budapest felé érkezőket Bag, a Miskolc felé autózókat pedig Gödöllő felé irányították. A baleset miatt hatalmas, több kilométer hosszú dugók alakultak ki mindkét irányban, a legrosszabbul azonban azok a Pest felé tartók jártak, akik a baleset pillanatában már elhaladtak a bagi lehajtó mellett. Ők beragadtak, és a műszaki mentés befejeződéséig kénytelenek voltak az autópályán várakozni.

Tudósítónk szerint rengetegen próbáltak telefonálni a rendkívüli helyzet miatt, de a mobilcellák leterheltsége miatt alig lehetett "vonalat kapni". A kaotikus helyzetet súlyosbította, hogy többen megpróbáltak a leállósávon a bagi lehajtóig visszaautózni, ami rendkívül balesetveszélyes.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport