Előzetesben marad a pécsi ámokfutó

2010.05.26. 14:27

Meghosszabbította az egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó tavaly novemberi pécsi egyetemi lövöldözés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a Pécsi Városi Bíróság.

Hajdu István, a bíróság elnöke elmondta: G. Ákos előzetes letartóztatása május 28-ig szólt, ezt augusztus 28-ig hosszabbította meg a bíróság. Az indoklás szerint G. Ákos esetében továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének veszélye.

A gyanú szerint a 23 éves G. Ákos 2009. november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

A gyógyszerészhallgató az ellene indult eljárásban még nem tett vallomást. Az elmeorvos szakértő véleménye szerint nem volt teljesen beszámítható tettének elkövetésekor, de mivel személyiségének kóros elváltozása csak korlátozta, de nem akadályozta tettének reális értékelésében, büntethető. Igaz, a törvény értelmében a szakvélemény alapján a bíró korlátlanul enyhítheti a kiszabható büntetést.