Gázrobbanás Nyíregyházán

2010.06.24. 08:14 Módosítva: 2010.06.24. 10:26
Egy ember meghalt, többen megsérültek, amikor szerdán, nem sokkal éjfél előtt gázrobbanás történt Nyíregyházán, egy négyemeletes társasházban - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyelete. Az áldozat valószínűleg öngyilkos akart lenni. A házat gyors tempóban, egy hét alatt akarják helyreállítani.

A robbanás az Arany János utcában lévő épület harmadik emeletén történt Nyíregyházán. A detonációban egy ötven év körüli asszony vesztette életét, hat embert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az épületben lévő 23 lakás közül 6 rongálódott meg a robbanás miatt, néhány lakásban az oltásnál keletkeztek kisebb károk. A kiköltöztetett tizenöt lakó rokonoknál és ismerősöknél töltötte az éjszakát.

A feltételezések szerint a lakásban egyedül élő nő robbantott, mert véget akart vetni az életének. Az a lakás, ahol a robbanás történt, teljesen kiégett. Az esetet tűzvizsgáló szakember bevonásával vizsgálják.

A társasház vegyes tulajdonú: hét lakás az önkormányzaté, a többi magántulajdonban van. A helyszínelés az épületben jelenleg is tart, a lakókon kívül egyelőre senkit nem engednek be. Az épületet rendőrök őrzik, mert az ajtókat sem lehet zárni, és szinte valamennyi lakás ablaka betört.

Csabai Lászlóné polgármester és több munkatársa a helyszínen tájékozódott a történtekről. A polgármester elmondta: minden lakást lakhatóvá tesznek, és aki igényli, annak az átmeneti elhelyezéséről is gondoskodik az önkormányzat.

Az önkormányzati lakásoknak van biztosításuk, de azt még nem tudni, hogy a többi lakónak, illetve annak a nőnek, akinek a lakásában a robbanás történt, van-e biztosítása.

A Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. munkatársai a helyszínről szervezik a helyreállítást. A betört ablakok elszállítása megkezdődött, és megérkezett az az építési vállalkozó is, aki megpróbál annyi embert átcsoportosítani a munkatársai közül, hogy minél hamarabb lakhatóvá váljon az épület.

Ehhez azonban a felújítás idejére minden lakót ki kell költöztetni, majd elsőként a tetőt kell rendbe tenni, hogy ne ázzon be az épület. A vállakozó becslése szerint egy hét alatt felújíthatják az épületet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport