Autósüldözés Nagylaknál

2010.07.21. 10:43

Lopott személygépkocsival próbált a határon átjutni két férfi a nagylaki átkelőnél, a határrendészek autósüldözés után Magyarcsanád határában fogták el őket, tájékoztatott a rendőrség szerdán.

A két férfi autójával kedden késő este a nagylaki átkelő belépőoldalán a buszsávba hajtott be, amikor pedig az egyik határrendész a megfelelő sávba igyekezett terelni a járművet, a sofőr hirtelen tolatni kezdett, majd a kilépőoldalon, a forgalommal szemben nagy sebességgel elhajtott az ország belseje felé.

A határrendészek a közelben, a 43-as főúton is igyekeztek megállítani a gépkocsit, de a sofőr a járőrt kikerülve továbbhajtott. Az autó üldözése egészen Magyarcsanád határáig tartott, ott a járműben utazó két férfi kiugrott és a közeli kukoricásba szaladt. Nem jutottak azonban messzire, a településen sikerült őket elfogni.

Kiderült, az autót lopták, feltehetően Romániában, erre utalt az is, hogy a jármű gyújtáskapcsolója szét volt szerelve, a háromszögablakot pedig betörték. A két férfi nem rendelkezett iratokkal, ezért az ellenük indult eljárásban a magyar rendőrök azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak mely ország állampolgárai.