A negyedik gyanúsított is rendőrkézen

2010.07.24. 12:20
Elfogta a rendőrség pénteken este a bátmonostori kettős emberölés egyetlen, még szökésben lévő gyanúsítottját. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ferihegyen vette őrizetbe a rendőrség a kettős gyilkossággal gyanúsított férfit - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az Írországból hazatért, 21 esztendős férfi az ügyben elrendelt nyomozás eddigi adatai alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Bátmonostoron társaival megölte M. Judit és K. Zoltán bajai lakosokat.

Az előállított fiatalembert időközben kihallgatták a főkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai, és beismerte a bűncselekmény elkövetését.

2010. július 19-én, hétfőn került elő Bátmonostor határában az egymással élettársi kapcsolatban álló bajai M. Judit és K. Zoltán holtteste, akiket két éve eltűntként tartott nyilván és keresett a rendőrség. A pár négy feltételezett gyilkosa közül hármat már korábban őrizetbe vett a rendőrség.

Az áldozatok a feltételezések szerint több millió forintot adtak kölcsön a gyanúsítottak egyikének, aki társait segítségül hívta, majd krimibe illő alapossággal készítette elő a gyilkosságot.

Először egy körülbelül két méter mély gödröt ástak a Bátmonostor közelében elterülő fenyvesben, majd vendégségbe hívták a sértetteket. Vacsora közben a férfit tarkón lőtték, a nőt pedig előbb bántalmazták, majd megfojtották. A holttesteket ezután a korábban kiásott gödörbe temették.

Az egyik gyanúsított egy másik holttestet is mutatott, a gyanú szerint egy 2009-ben eltűnt bajai vállalkozó lehet a halott. Az 52 éves férfi a 2009-es bajai EFOTT fesztiválról tartott haza, de soha nem érkezett meg. A rendőrök szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfit is meggyilkolták-e, de a holttest  elrejtése mindenesetre erre utal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport