Helikopterek tisztelegtek az elgázolt rendőr előtt

2010.07.29. 18:33

Eltemették Radovic Dusán rendőr főhadnagyot csütörtökön a Borsod megyei Ózdon, a Gyári temetőben. A XIV. kerületi, zuglói rendőrkapitányságon szolgáló rendőrt előző pénteken gázolta halálra egy férfi egy autós üldözés után Budapesten. A menekülő autóst a IX. kerületben, a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni. A sofőrt a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és közúti veszélyeztetés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte.

D VAJ20100729032

A hamvasztás utáni búcsúztatáson részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, jelen voltak az országos és a budapesti rendőr-főkapitányság vezetői. Képviseltették magukat az ország rendőr-főkapitányságai és a társszervek is (vám- és pénzügyőrség, tűzoltóság). Érkeztek politikusok, országgyűlési képviselők, településvezetők. A rendőrségi állománytól mintegy másfél ezren voltak jelen a temetőben, amelyhez kiemelt rendőri ellenőrzésen át lehetett eljutni.

DEGER20100729032

A búcsúztatás során helikopterek tettek tiszteltkört a temető fölött, amikor a rendőr urnáját elhelyezték, a díszszázad pedig sortűzzel tisztelgett Radovic Dusán emléke előtt.