Ázsiai kábítószer-termesztőket fogtak el Budapesten

2010.07.30. 12:45

Kábítószerrel való visszaélés bűntett miatt őrizetbe vettek két vietnami és egy norvég-thai állampolgárt Budapesten. A bíróság elrendelte a három gyanúsított előzetes letartóztatását. A rendőrök egy budapesti, XV. kerületi lakásban fogták el a három férfit hétfőn. A rajtaütéskor mintegy ötszáz tő, cannabisból álló ültetvényt foglaltak le és számoltak fel.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elfogott férfiak megosztották a "munkát" egymást között: egyikük bérelte az ingatlant, a másik férfi végezte az elültetett növények felügyeletét, harmadik társuk pedig szervezte és irányította a termesztést, s az ezzel kapcsolatos tevékenységet. A rendőrség vizsgálja, hogy a felszámolt ültetvény, valamint a gyanúsítottak korábbi esetekhez kapcsolhatók-e.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) 2008-ban több olyan információ érkezett, hogy a korábban kizárólag heroinra specializálódott vietnami elkövetői kör újabban marihuánával is foglalkozik, mégpedig úgy, hogy azt Magyarországon termesztik. Ennek kapcsán a rendőrök már több nagyobb, vietnami eladótól származó cannabis szállítmányt, illetve vietnami állampolgárokkal kapcsolatba hozható vagy általuk üzemeltetett ültetvényt számoltak fel korábban.